English

Çfarë është poligamia?

Poligamia është praktikë e të pasurit bashkëshortë ose partnerë të shumtë, në kontekstin e një marrëdhënieje të përkushtuar.

Ndryshe nga sa mund të keni parë në shfaqje televizive, shumica e njerëzve që praktikojnë poligaminë nuk e bëjnë atë për arsye fetare. Në shumicën e rasteve, është një zgjedhje e jetës për të gjithë të përfshirët.

Një marrëdhënie poligame me 3 gra dhe 1 burrë.

Pse të zgjidhni poligaminë?

Apeli i poligamisë është shumë i ngjashëm si për burrat ashtu edhe për gratë. Ajo ofron premtimin e dashurisë, shoqërimit, pranimit, krijimit të një shtëpie dhe një jete që ju e ndërtoni së bashku si familje. Dallimi nga monogamia është se ato gjëra janë pak më të gjera dhe më të plota.

Poligamia nuk është lloji i dinamikës së marrëdhënies që ne jemi indoktrinuar të besojmë se duhet të dëshirojmë. Për shumicën e njerëzve, duhen shumë vite përpara se të tërhiqen për të parë të gjitha gjërat që kanë dashur gjithmonë (gjërat thellësisht të rëndësishme) dhe ngadalë të kuptojnë se mund t'i ofrojë ato gjëra më shumë se çdo gjë tjetër.

Përfitimet e poligamisë

Kur dikush dëgjon termin poligami, mendimi i parë i të gjithëve shkon gjithmonë tek seksi, dhe seksi mund të jetë fantastik, por nuk është kjo arsyeja pse e bëni. Askush nuk bën seks çdo moment të ditës. Bëhet fjalë për gëzimin që merrni duke kaluar ditët tuaja të rrethuara nga njerëzit që doni dhe që ju duan.

Ka të bëjë me rehatinë, lumturinë dhe paqen që ndjen duke bërë gjërat normale me familjen.

Mbi të gjitha, përfitimet kryesore të poligamisë janë dashuria, familja, përkushtimi dhe një themel mbi të cilin mund të qëndroni ju dhe fëmijët tuaj.

Historia

Për shumë mijëra vjet, poligamia praktikohej për një sërë arsyesh. Ashtu si monogamia gjatë së njëjtës periudhë kohore, ndonjëherë ajo praktikohej nga nevoja, herë nga pritshmëritë e shoqërisë dhe nganjëherë nga zgjedhje e lirë ose dashuri.

Ashtu si me monogaminë, dominimi i saj u rrit dhe ra për shumë arsye në shumë kultura në mbarë botën për shumë e shumë vite.

Më pas erdhën valët e konformitetit fetar që përfshiu botën, përpara dhe mbrapa për qindra vjet. Në botën e krishterë, e dominuar nga kisha katolike, kjo praktikë nuk pranohej më edhe pse shumë herë do të anashkalohej.

Në SHBA, kjo përfundoi me Mormonët. Ata ishin shumë të pavarur, nuk kuptoheshin mirë dhe dukeshin të çuditshëm për të krishterët e zakonshëm. Pra, kufizimi i poligamisë ishte një mënyrë e mirë për të ushtruar presion mbi ta dhe për t'i bërë ata të binden.

Si shihet poligamia nga shoqëria

Për një periudhë të gjatë kohore, njerëzit dëgjuan për poligaminë vetëm në lidhje me grupe fetare "të çuditshme".

Nuk ka asgjë kundër ta bësh atë për arsye fetare, thjesht se njerëzit ishin mësuar ta shihnin atë vetëm në atë kontekst për aq gjatë saqë historia e mijëra viteve thjesht nuk mendohej më.

Pra, tani ne kemi një botë që ndryshon me shpejtësi, ku shumë aktivitete tabu ose të kufizuara më parë pranohen papritmas, madje lavdërohen. Të gjitha rregullat dhe normat hidhen në mënyrë progresive dhe qëllimisht nga dritarja.

Me këtë, megjithatë, vjen një rivendosje me mënyrën se si shihet poligamia. Gjithnjë e më shumë njerëz me interes për të nuk po e bëjnë atë për arsye fetare dhe nuk ndihen të detyruar të fshihen pas fesë në vend që thjesht të thonë "është ajo që dua për jetën time".

Kjo është e ardhmja e poligamisë. Jo një strukturë apo dinamikë specifike, por një zgjedhje marrëdhëniesh që të gjithë të përfshirët e zgjedhin lirisht dhe jetojnë hapur.

Legaliteti

Legaliteti i poligamisë ndryshon shumë në mbarë globin. Në përgjithësi, në pjesën më të madhe të botës perëndimore, është mirë të kesh një marrëdhënie me kë të duash.

Megjithatë, martesa poligame është në të njëjtin pozicion që martesa homoseksuale ishte në vitet 1990. Për shkak të ligjeve të vjetruara, imorale dhe diskriminuese, ju nuk mund të jeni të martuar ligjërisht në shumë juridiksione. Kjo rezulton në poligaminë që zakonisht shprehet si një marrëdhënie e përkushtuar dhe e përhershme me një burrë dhe disa gra, jashtë martesës formale.

Derisa poligamia të gjejë pranimin që gëzojnë poligamia dhe format e tjera të marrëdhënieve jotradicionale, kjo është forma e vetme e poligamisë që promovon ose inkurajon ky sajt.

Si të takoni njerëz të interesuar për poligaminë

Poligamia ka të bëjë me përcaktimin e fatit tuaj, duke mos pranuar atë që të shtyhet nga bota. Ky stil jete ka të bëjë me ndjenjën e plotësuar.

Ne mendojmë fuqimisht se ju duhet të kërkoni rrugën tuaj drejt lumturisë në jetë, jo atë që të tjerët kanë vendosur që ajo rrugë të jetë.

Bashkohuni në ModernPolygamy.com për të takuar të tjerë të interesuar për një marrëdhënie poligame dhe për të parë nëse është zgjedhja e duhur për ju!