Udhëtimi Ynë

ModernPolygamy.comModernPolygamy.com është një faqe takimesh për poligaminë. Ne e filluam këtë faqe si një çift monogam me ëndrra të bukura. Ne në fakt nuk filluam si poligamistë, fillimisht. Ishte një rrugë e gjatë.

Ne ishim (dhe jemi) një çift tradicional, në kuptimin klasik romantik të fjalës. Ne të dy e kemi vlerësuar gjithmonë rolin e tjetrit në marrëdhënie dhe kemi përqafuar gjithmonë dinamikën e stilit të viteve 1950 të roleve tradicionale mashkull/femër. Kjo është thjesht një çështje ekuilibri po aq sa edhe zgjedhje filozofike. Siç i themi djalit tonë, nëse të gjithë do të ishin fermer, askush nuk do të kishte shtëpi; nëse të gjithë do të ishin marangoz, bota do të vdiste uria. Ju nevojiten të dy rolet në këtë botë që të mos shpërbëhet.

Themeluesit e Modern Polygamy
Nëntor 2007

Dhe me kalimin e viteve, kjo është ajo që ne pamë të ndodhte me botën. Familja jonë u rrit dhe ne pamë botën që do të trashëgojnë fëmijët tanë të kalojë në diçka më pak se ajo që duam për ta.

Në atë kohë, ne u tërhoqëm ngadalë drejt poligamisë. Na tërhoqi si një zgjedhje jete për atë që duam për ne si çift, si një mjedis i zgjeruar tradicional edukativ për fëmijët tanë dhe një dinamikë e bukur.

Pastaj filluam të pyesnim, si ta bëjmë këtë të ndodhë?

Ne shikuam shfaqje televizive dhe dokumentarë të paktë që mundëm të gjenim, por këto ishin më shumë interesante sesa të dobishme. Nuk kaloi shumë kohë për të kuptuar se nuk kishte faqe vërtet të mira takimesh për poligaminë. Kishte një faqe që u përpoq sinqerisht, por ne thjesht ndjeheshim sikur mungonte kaq shumë dhe e dinim që shumë njerëz të tjerë ndiheshin në të njëjtën mënyrë. Kështu, vendosëm ta krijonim këtë faqe dhe ta bënim atë gjithçka që dëshironim të kishim në një sajt takimesh për poligamistët.

Sinqerisht, është një punë në progres. Por, mendoj se secili prej nesh mund ta thotë këtë për veten tonë.